2014. január 16., csütörtök

A sajtos csirke

A recept az anyukámtól származik, a pénteki pótszilveszteren a hercegség képviselői is tesztelték, és nem nagyon reklamáltak.

Csirkemell őzgerincformában sütve

Hozzávalók:

ízlés szerint bors
ízlés szerint só
2 db tojás
3 evőkanál liszt
4 evőkanál tejföl
15 dkg reszelt sajt
20 dkg baconszalonna
80 dkg csirkemell
ízlés szerint petezselyemzöld

Elkészítés módja: 3 ek. tejfölt a tojásokkal, liszttel, sóval, a borssal, a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajttal masszává keverjük. A húst apróra kockázzuk és a sajtos-tejfölös masszához adjuk. Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat, kenjük meg a maradék 1 ek. tejföllel, majd szórjuk meg a maradék 5 dkg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 170°C-on kb. 40 perc alatt süssük készre. Utána ki lehet fordítani a formából egy tepsire és addig pirítsuk, míg a szalonna nem kap egy kis színt.


Az enyémből kimaradt a petrezselyem, de több lett benne a sajt, és persze a tojást kifelejtettem (tudtam, hogy valami elmaradt, pedig az kell bele, jobban összeállnak a dolgok). A tepsibe kifordítás-pirítás témát is mellőztem, az éhes seregek már majdnem az asztalt verték, alig bírtam őket kis tejfölös Erős Pistába mártogatott répával lecsillapítani. Ez egyébként másnap, hidegen is nagyon jó, és akkor még szeletelni is könnyebb. Én a fiúknak rizst, a lányoknak salátát tálaltam mellé, frissen valahogy így nézett ki:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése