Kígyót még sosem ettem. Békát egyszer már igen, és állaga és íze is a csirkére hasonlított. Mondjuk mennyiséget tekintve a békacomb úgy viszonyul a csirkecombhoz, mint fürjtojás a tyúktojáshoz, de az íze ettől még jó.
Viszont másik országban élek, ahol nem ismerik a túrót, de esznek cserébe lovat. Mármint teljesen szabad akaratukból, nem azért, mert valaki belecsempészte a lasagnába. Meg van biokosaram is, benne olyan zöldségekkel, hogy két nyelven kell gugliznom, hogy megtudjam, mit lehet belőlük főzni. Legtöbbször kiderül, hogy van magyar nevük is.
Meg van egy ázsiai származású barátnőm, aki imádja az Erős Pistát, és laktam francia fiúkkal, akik ölre mentek a mákos gubáért. Laktam francia lányokkal is, akik némileg aggódva nézték, hogy pestóval eszem a tuc kekszet. Reggelire.
Szóval az étkezés meg főzés legalább annyira változó kultúránként, mint a huszadik században történt geopolitikai fordulatokhoz való viszony (főzés közben néha nagyon intellektuális gondolataim bírnak támadni). És mivel az itteni barátaimnak el szoktam mesélni, hogy készül a csirkepörkölt, gondoltam, az otthoni családnak, barátoknak és üzletfeleknek is elmesélem, hogyan készül a kuszkusz, a szép kolléganő marokkói anyukájának telefonon lediktált autentikus receptje után.
Viszont másik országban élek, ahol nem ismerik a túrót, de esznek cserébe lovat. Mármint teljesen szabad akaratukból, nem azért, mert valaki belecsempészte a lasagnába. Meg van biokosaram is, benne olyan zöldségekkel, hogy két nyelven kell gugliznom, hogy megtudjam, mit lehet belőlük főzni. Legtöbbször kiderül, hogy van magyar nevük is.
Meg van egy ázsiai származású barátnőm, aki imádja az Erős Pistát, és laktam francia fiúkkal, akik ölre mentek a mákos gubáért. Laktam francia lányokkal is, akik némileg aggódva nézték, hogy pestóval eszem a tuc kekszet. Reggelire.
Szóval az étkezés meg főzés legalább annyira változó kultúránként, mint a huszadik században történt geopolitikai fordulatokhoz való viszony (főzés közben néha nagyon intellektuális gondolataim bírnak támadni). És mivel az itteni barátaimnak el szoktam mesélni, hogy készül a csirkepörkölt, gondoltam, az otthoni családnak, barátoknak és üzletfeleknek is elmesélem, hogyan készül a kuszkusz, a szép kolléganő marokkói anyukájának telefonon lediktált autentikus receptje után.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése