Imádom a padlizsánt. Főleg roston/grillen sütve. Meg töltve. Meg krémként.
Általában serpenyőben szoktam sütögetni, pici olajban, gyorsan. Csak annyira sajnos sosem gyorsan, hogy ne legyen a fél lakás és az összes hajam grillezett padlizsán szagú tőle.
De most! Ellestem Sáritól a trükköt: szendvicssütőben késziti el! Ehhez persze először meg kellett örökölnöm egy szendvicssütőt (konyhai felszerelésem kb fele hagyatékként éspervagy átmeneti idejű megőrzésre került hozzám), de most, hogy már van, csak megkenegettem olivaolajjal kicsit, és beletettem a felszeletelt padlizsánt. Ha megsült, kiszedtem, még melegen vékony szelet sajtot tettem rá, aztán ment a dobozba, ez lesz holnap az ebéd. A szendvicssütő sajnos két szendvics méretű, ezért elég sokáig tartott elszórakozni a padlizsánnal, de legalább nem büdös a lakás!
Egyébként a recept kiválóan használható vendégváró hidegtálhoz: a padlizsánt egy vékony szelet akármilyen (pulyka, pl) sonka és egy vékony szelet keményebb féle sajt közé szoktam illeszteni, lehetőség szerint falatnyi méretben, fogpiszkálóval átszúrva. Egy éjszaka a hűtőben, és másnap sírni kell, annyira jó. El is szoktam rejteni magam elől, mert különben a vendégek csak teli szájjal előadott történetemből tudnák meg, mit készítettem nekik és milyen jó volt.
Általában serpenyőben szoktam sütögetni, pici olajban, gyorsan. Csak annyira sajnos sosem gyorsan, hogy ne legyen a fél lakás és az összes hajam grillezett padlizsán szagú tőle.
De most! Ellestem Sáritól a trükköt: szendvicssütőben késziti el! Ehhez persze először meg kellett örökölnöm egy szendvicssütőt (konyhai felszerelésem kb fele hagyatékként éspervagy átmeneti idejű megőrzésre került hozzám), de most, hogy már van, csak megkenegettem olivaolajjal kicsit, és beletettem a felszeletelt padlizsánt. Ha megsült, kiszedtem, még melegen vékony szelet sajtot tettem rá, aztán ment a dobozba, ez lesz holnap az ebéd. A szendvicssütő sajnos két szendvics méretű, ezért elég sokáig tartott elszórakozni a padlizsánnal, de legalább nem büdös a lakás!
Egyébként a recept kiválóan használható vendégváró hidegtálhoz: a padlizsánt egy vékony szelet akármilyen (pulyka, pl) sonka és egy vékony szelet keményebb féle sajt közé szoktam illeszteni, lehetőség szerint falatnyi méretben, fogpiszkálóval átszúrva. Egy éjszaka a hűtőben, és másnap sírni kell, annyira jó. El is szoktam rejteni magam elől, mert különben a vendégek csak teli szájjal előadott történetemből tudnák meg, mit készítettem nekik és milyen jó volt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése