2014. január 31., péntek

Belgák eledele

Az endívia, sonkába tekerve, besameles krumplipüré alá temetve.
Ezzel kb el is mondtam, hogyan készül. Kell hozzá két kisebb endívia (ezt néha magamban cikóriának hívom, pedig tudom, hogy az a Maci kávé, de a wikipédia szerint van közük egymáshoz. És még az őszirózsához is.), megpárolva, vékony sonkaszeletbe tekerve. Kivajazott tepsibe-jénaiba-kenyérsütő formába helyezve, besamellel meglocsolva, krumplipürével betakargatva kb 25 perc sütés után fogyasztható. A "sajttal minden feljavítható" aranyszabály itt is alkalmazható.

Az alapreceptet kicsit persze megváltoztattam. Besamelt főzni lusta voltam, meg különben is, a liszt meg az olaj... és a pürét sem akartam teljesen krumpliból csinálni, teljesen jól társítható egyéb párolt-pépesített zöldségekkel, csak az arányokat kell jól eltalálni.
A répa például nagyon jó ezekbe a pürékbe, itt most külön érdekesség volt, hogy lila répa került a kosaramba. Nem viccelek, lila:


Illetve elrejtettem benne egy kisebb fehérrépát is, mert azt nem nagyon szeretem, de a többi között elmegy. Kicsit úgy vagyok a biokosár tartalmával, hogy saját magamat próbálom néha átverni, és sajt meg tejföl közé rejtem azokat a zöldségeket, amelyekért egyébként nem vagyok nagyon odáig. Általában bedőlök a saját trükkömnek és megeszem őket jól.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése